Ångest och kroppsliga reaktioner

 

angestKänslan av ångest kan skapa kroppsliga reaktioner som är lätt att förväxla med sjukdomstillstånd. Många personer som drabbas av stark ångest tror att det är något allvarligt fel på dem, ibland till och med att det är fara för deras liv. Många uppsöker också läkare för att utesluta sjukdom. Vanliga fysiska symtom som kan uppstå i samband med ångest kan vara andas för snabbt och ytligt, dimmig syn, stark yrsel, domningar, krypningar i kroppsdelar och svårt att få luft. När man upplever dessa reaktioner i kombination med de känslor som uppstår i samband med ångest och inte förstår varför kan ångesten växa till panik eftersom man felaktigt tror att det är något allvarligt fel.

Maria Axelsson, KBT-terapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *